Familjer i Axelbandet

Från Smaskipedia
Hoppa till: navigering, sök

Hela Axelbandet är ju en enda stor familj som bara växer och växer för var år som passerar. Familjens pappa byter årligen medan vår mamma samt Din Mamma förblir de samma. Axelbandets gamyler är våra eviga förebilder men en av de aktiva banditerna är förebild över alla förebilder. Då pratar jag såklart om vår kära Fammo.

Axelbandet älskar incest och har därför på senare år börjat uppmana innomorkestrala giftermål. Till följd av detta har några familjer bildats.

Innehåll

Familjen Gaga

Familjen Gaga består av Lejdi Gaga, Systembolaget Alko Gaga samt Lucia Pippi Gaga.

Alko och Lejdi Gaga förlovade sig på Promenadorquesterns Quonsert 2012. Äktenskapet mellan Lejdi Gaga och Alko slöts senare samma år på en bröllopsspelning i Pargas. Det var ett vackert sommarbröllop. Bröllopsfisken var en god gravad sik. Tidigt år 2013 adopterades Lucia in i familjen.

Lucia gifte sig med Lasol på midsommaren 2017 och tidigt på hösten utökades familjen ytterligare då Lasol adopterade Keitto. Under INK 2019 blev också Muu!? med i familjen.

Familjen Lasol

På roudningen efter en spelning blev Lasol återfödd ur bastrummans påse som numera är känd som Lasols föräldrar. Det är oklart ifall Lasols syster Nenne också har samma föräldrar eller hur släktskapet fungerar på den fronten.

Lasol och Lucia förlovade sig en dag i april 2017 på Sokos i Mylly. Bröllopet ordnades i samband med Axelbandets spelning på midsommaren samma år. På hösten adopterade Lasol Keitto på Axelbandets Lagerfezt. Lucia som försökt ta avstånd till bandet genom att flytta några hundra kilometer från Åbo fick höra om detta några veckor senare och blev väldigt överraskad över att hon inte konsulterats i processen. Det dröjde många månader innan Lucia träffade sin nya dotter för första gången. Snart efter detta flyttade Lucia till Stockholm och lämnade Finland och sin familj för att gå med i PQ. När Lucia återvände till Åbo efter sin exil hade hon saknat familjelivet så hårt att hon kände behov för ett familjetillskott. Tillskottet blev Muu?!.

När Keitto drygt en månad efter sin adoption intervjuades om sitt nya familjeliv blev hon överraskad över att höra att hon är släkt med halva bandet. I och med adoptionen fick hon förutom sina föräldrar också en faster, farföräldrar och två morfäder. På senare dagar har några farbröder lagts till i familjen då Lasol blivit syster till Sipsu och Stalin.

Familjen Smith

Familjen Smith består av det gifta paret Ranger Smith och Woody Smith. Deras äktenskap förstår sig få på då Ranger är lojal och stöttande medan Woody öppet har vänsterprasslat med andra kvinnor och Qnüqarn. Under INK 2014 hade han och en söt PQ:are en kort förlovning som resulterade i ett giftemål och väldigt snabbt utmynnade i en skilsmässa. Skilsmässopappren skrevs på en bit papp och resterna av äktenskapet brändes i form av skilsmässosill.

År 2015 adopterade Ranger Juniår i smyg. På köpet fick han Juniårs tvillingssyster Bossi även känd som Slayon. Woody är litet upprörd över detta vilket antagligen beror på skuldkänslor från då han tappade Bossi i golvet som liten.

Vidare släktforskning under hösten 2017 visar att Ranger smygkramat Charlies mamma, och är därmed Charlies biopappa.

Tillskott i familjen under 2019, då Woodys biologiska son föddes en dag i Oktober. Dessutom uppdagades det att Tanton är Slayons son, men ingen vetskap om eventuell fader har erkänts. Grattis morfar Ranger!!

Familjen Bröstgårds

I ett tidigare hem var Juniår Bröstgårds gift med D-Fag. Äktenskapet med D-Fag var dock en besvikelse för Juniår eftersom han ville ha space och Juniår kände sig konstant ensam och övergiven. Slutligen slutade D-Fag dyka upp helt och hållet och efter ett tungt år hittade Juniår sin nya fru MannigaMan. Juniår gifte om sig utan att ta ut skillsmässan med D-Fag. Därmed är hon den första med ett polygamt äktenskap i Axelbandet. Juniår och MannigaMan valde att behålla sina egna efternamn eftersom både "Juniår BröstgårdsMan" och "MannigaMan Bröstgårds" skulle ha orsakat diverse uttalssvårigheter och konstiga mentala bilder hos samtliga orkestermedlemmar i samtliga orkestrar.

På midsommaren 2018 gifte sig Juniår åter, denna gång med Qj!. Det vackra bröllopet ägde rum i Luvia bredvid midsommarbrasan, i ljuset av tonfiskfacklor. Brudarna hade blommor i håret, och DK i egenskap av diktator förrättade vigseln. Bandet spelade "jazz" och sjöng "vackert".

Man

Familjen Man är den största av Axelbandets familjer som inte skapats via giftermål. Mannarna är alla syskon som har det gemensamma att de innan sina strålande karrierer i Axelbandet spelade i Sohon Torwet.

Massacre-Ålandsdottir

Chainsaw Massacre och Charlie är bror och syster och formar tillsamman den dynamiska duon Charlie and the Chainsaw Massacre. Denna duo uppträder emellanåt med kaotisk sång på karaokebarer.

Förutom CM har Charlie också en bror som heter Sommarblomman och CM har en bror som heter Pong i Humpsvakar. Dessa måste ju på något sätt då alla vara besläktade. På Puhallus 2017 i Joensuu avslöjades denna stora hemlighet om familjens bakgrund till Pong. Han gick sönder och har inte varit sig själv sedan dess.

Stina Ålandsdottir och Chainsaw Massacre förlovade sig på julfesten 2016. Senare samma kväll blev Stina otålig och de bestämde sig för att gifta sig direkt. Charlie var CMs bestman på bröllopet som genomfördes till tonerna av Stilla Natt.

Knattarna

Ifall någon hänger med såhär långt så kan det tilläggas att CM, Charlie och Din Kusin är Knatte, Knatte och Knatte och Ranger Smith är deras Knaku-setä och Lejdi Gaga en (ofrivillig) Kniines. Vad detta egentligen innebär vet ingen.

Knattarna är litet av ett mysterium. Det är kännt att knatte, knatte och knatte är släkt. Troligen syskon. Ranger är deras morbror, men föredrar att bli kallad till farbror. Under senare tid har det uppdagats att Ranger är fader till Charlie.

Det förblir oklart vem Rangers syster och föräldern till Knattarna är.

Kniines har också tre systerdöttrar som är kända som The Titties: Titti, Titti och Titti.

Sammanfattning

Vad allt detta egentligen innebär vet ingen och två eller tre dimensioner räcker inte för att sammanfatta Axelbandets släktträd. Det enda vi vet med säkerhet är att the more the merrier och #wincest (en av Axelbandets officiella hashtags).

Personliga verktyg