Bossi

Från Smaskipedia
Hoppa till: navigering, sök
Bossi, Slayon
Bossi
Smeknamn: Sibbo-Borgå, Sibbis, Slayonet
Skola/Utbildning: Åbo Akademi; Franska (huvudämne), Psykologi (huvudämne), Pedagogik, Teologi, Religionsvetenskap

Université de Caen; Études nordiques (Suédois), Universidad de Salamanca (psykologi)

Orkester/Balett: Axelbandet
Instrument: Vinflasköppnare och Kazoo
Antal medaljer: 13
Antal besökta SOF/STORK: snart 2
Började i Axelbandet: Bl.a. 2014
Favoritdryck: Vin, gärna rött från Borgeaux
Bra att veta: Vegetarian, Finsk mästare, Kulstötare, misstagsmytoman och Scout.

Innehåll

Introduktion

Bossi Eredo eller Slayon, ursprungligen Sibbo-Borgå, har alltid gillat Axelbandet, och är en av få lyckliga som fått marschera in på scen (utan uniform) med en saxofon i högsta hugg utan att ännu vara medlem i orkestern. Biten av adrenalinkicken satte bl.a. denna händelse igång en kedja oundvikliga händelser, men det tog trots det åratal innan hon slutligen gick med. Efter en viss mängd vin blir hon instrumentalist och då spelar hon oftast vinflasköppnare. På avstånd men också på nära håll är det lätt att förväxla henne med tvillingssystern Juniår. Ibland kan Bossis förmåga att dansa teckenspråk i takt bli synlig.

Bra att veta

Bossi är inte bara selektiv kleptoman utan har även ett mycket gott minne och är bra på språk. Ibland kallas hon för misstagsmytoman.

Bossi fixar bibelkörkort åt vem som helst när som helst, t.ex. MammaQ som stal en fråga istället för att svara på den eller Baxel och Dukat som fick individuell läroplan. Bossi bär MINK-pälsen.

Under INK 2018 klädde Bossi ut sig till Suomileijona under konserten. Under sillisen spelades lejonkungenmusik på repeat, vilket Bossi självklart gillade. Hon kände sig då uppmanad att klä ut sig igen, och då föddes Sillislejonet. Kort därefter togs ett gruppfoto för ABs facebooksida ute på gården, men det var egentligen en bluff. Istället döptes Slayon, så nu ingår Bossi Slayonet Eredo verkligen i skitsofonsektionen.

Ett släng av slayon, säger Juniår.

Slayonet Bossi får ibland frågan om inte hon kunde tänka sig att göra en statskupp, men pga hennes allt för intensiva studier lär det inte bli av. Däremot ställer hon alltid upp på alla projekt och tar ansvar i alla fall.

Historia med svag kronologi

I det gångna försmäktade Bossi utan snus i ett boende tillsammans med Woody och vinglaset Lillebi, utan att veta att detta i framtiden skulle leda till hela 5 poäng i HBL:s duellen. På hemmaplan viker Bossi antagligen lakan. Bossi är Chameau#2.

Innan Bossi gick med i Axelbandet sålde hon sin själ. Tack vare denna välvalda transaktion fick hon slava på NATOM 2014 tillsammans med BaraBorgå samt komma in gratis på Axelnatten 2015. Det senare förblev dock ogjort på grund av en missionsresa till norra Frankrike. Ingen värvades. Bossi lyckades helt klart bättre under år 2017 då hon var utistutor och värvade Beibi Forrest och Ba-ab. Bossi gör ett nytt försökt läsåret 2018-2019 då hon tjuvstartade med att redan i augusti skicka ut propaganda till fler än 160 utisar.

Familjer i Axelbandet

Bossi är adoptivbarn till familjen Smith efter att paret adopterade Juniår en gång i 2015. I februari 2016 förlovade sig Bossi med Braman i KoppiLPs episka suomijunttifest. Förlovningen bröts officiellt av DooM under festen 2022 då Axelbandet fyllde 65.


Ansvarsposter i Axelbandet

 • 2015 Intresseklubben
 • 2016 Värd
 • 2016 EU-missionär
 • 2016 Manstealer
 • 2016 Pampasdomptör
 • 2016 Sexinstruktör
 • 2017 Värd
 • 2017 Sexinstruktör
 • 2017 EU-missionär
 • 2017 Stalkersektionen
 • 2018 INK-organ
 • 2018 Liten konstnär
 • 2019 Värd
 • 2019 Axelnattsansvarig

Citat om och från Bossi

"Jag går med om jag får spela triangel i otakt på scen"

"Bossi är den okrönte minttuhjälten" - Juniår om att Bossi har minttun i necessären och popupbaren Minttuhörnan

"Du e int dum i huve, du har bara problem!" - Juniår om att Bossi av misstag blandade minttukakao istället för Finrexin.

"När man är gammal så åldras man mera" - Bossi på vårdberget, 1.5 2022

"De e som om Matti Nykänen e här" - Ranger om Bossis livsvisdomar på vårdberget 1.5 2022

Personliga verktyg