Woody

Från Smaskipedia
Hoppa till: navigering, sök
Woody Smith
Ibland tappar Woody ansiktet, därför bär han alltid extra.
Skola/Utbildning: Tartu Universitet. Tidigare: Åbo Akademi, Ryska
Orkester/Balett: Axelbandet
Började i orkester/balett: September 2011
Instrument: Bas, ficktuba, synth, vad han nu hittar
Antal medaljer: Mer för varje år som går
Allergier: Tråkmånsar och nej-sägare
Familj: Familjen Smith

Woody Smith, eller bara Woody, är namnet på den notoriske basist som medverkat i orkestern Axelbandet i mången år. Den här cowboyen blev nämligen medlem under det gyllene året 2011 och var med och räddade Axelbandet från säker undergång med sina sköna grooves och spejsade jam. Med sina flinka fingrar och sin ståtliga figur (speciellt iförd ko-mönstrad skinnväst eller naken) landade han en given plats i bandets hjärta.

Basisten fick sitt namn under förhållanden som sedan länge varit hemligstämplade från allmänheten. Däremot har Axelbandet officiellt gått ut med information om att namnet härör från den slående likheten mellan Woody och Sheriff Woody Pride från den klassiska filmen Toy Story. Woody är sedan länge gift med Ranger Smith, därifrån hans efternamn härstammar, men han är dock ökänt otrogen med andra kvinnor (och Qnüqarn). Med en antal förlovningar, giftemål och skilsmässor på nacken är han en erfaren förhållandebyråkrat och sexualorådgivare.

Woody Smith har ett seriöst sidoprojekt i klassisk tuba under pseudonymen Woody Amadeus Smithzart. Uruppförandet av hans tubakonsert i Bb-dur under Axelnatten 2014 slutade i delvis flopp, i och med att Tuban han spelade på sågades i bitar med vinkelslip i slutet av verkets tredje och avslutande del.

Anses också vara grundarmedlem av en av Axelbandets avantgardistiska förgreningar, Umerus Orchestra.

Ansvarsposter i Axelbandet

  • 2011-2012 Värdinna med Erotika som värd
  • 2012-2015 Komendör för Axelbandets skidorkester
  • 2015 Desinformatör, mao ansvarig för bandets synlighet och icke-synlighet på de sociala medierna
  • 2016 Desinförmatör
  • 2016 Dirigent

Citat om Woody

"Vi måste se till att Woody inte nyktrar till!" Vittujanne axlar ansvaret att inte låta Woody gå nykter på en söndag morgon i Stockholm

"Woody är så gay att han är straight" Systembolaget Alko Gaga

Efter att ha åkt snålskjuts med Sossu hem från en festival har han ibland synats spela med orkestern

Citat av Woody

"Den här festivalen får noll av fem. Jag har inte fått spy och jag har inte fått ligga" INK 2016 i Tokholm

"5/5"

"I en era av mögelhus och dålig inomhusluft, i ett land som sedan urminnestider bott i trähus - varför ligger vi efter i denna fråga? Ja - dyrare på kortsikt, men vi ser allt för ofta vad som sker då man bygger billigt. Senast hörde vi om Sirkkala skolas Kärnhus öde, en skola också jag växt upp i. Om kommunerna skulle vilja understöda trähusbyggande kunde en möjlighet vara att man sålde tomter för trähus till ett lägre pris" - Varför inte?"

"Jag har sedan augusti haft äran att på heltid arbeta för mitt fosterland, intressant nog: i Estland. Det har gjort gott att reflektera över vad det hundraåriga Finland betyder för mig, för det Finland som speglas från Östersjön är så jäkla vackert. Vad tänker ni på när ni hör ordet fosterland, Finland, vad tänker ni när ni ser den blåvita flaggan vaja i vårvinden, eller hör vår nationalsång? Ser ni framför er ett öppet, bildat, klokt och progressivt land, ett land som är en del av Norden, Europa och världen? Ett land med en lång och stolt historia, med rika traditioner, men som inte stampar på stället i träsket som heter nationalromantisk nostalgi. Det ser jag. I Estland kan jag vara stolt att vara Finländare, jag behöver inte skämmas. Men fosterländskheten har här hemma inflammerats av nationalistiskt skit snack. Nationalister som stolt romantiserar krig de inte upplevt och räds folk de aldrig träffat, nationalister som i sin okunskap målar upp ett Finland som inte finns och aldrig funnits. Jag vill utmana er, kära vänner, att ta tillbaka fosterlandet. Utbilda er själva, utmana er själva, var stolta över det ni är, och dela med er av detta samtidigt som ni lär er av andra. Läs inhemsk litteratur, lyssna på musik ni kanske inte vågat prova förr, gå på teater och se på filmer utöver det Hollywood pumpar ut. För på kultur är vårt land byggt, och på kultur ska det också i framtiden byggas. Inte med vapen och skräck."

"Mä oon fennougrilainen nationalisti...ja hurri."

Personliga verktyg