Bra att veta

Från Smaskipedia
(Omdirigerad från Hjälp:Innehåll)
Hoppa till: navigering, sök

Bra att veta är en sida på Smaskipedia med saker som är bra att veta om till exempel Smaskipedia!

  • Du måste skapa ett eget kontoSmaskipedia genom att klicka på länken "skapa ett konto" uppe i högra hörnet för att kunna läsa och redigera Smaskipedia.
  • Det finns inget tvång på att ange en mailadress vid registreringen, men det rekommenderas varmt då det gör att man kan sätta om lösenord utan att kontakta en administratör.
  • ...

När du skapar en ny sida

Börja gärna med att skapa en länk till din nya i en befintlig sida. Då ger du andra möjligheten att hitta till din nyskapade sida. I nya sidor är det trevligt om det finns minst en länk till en annan sida så att folk som slösurfar på Smaskipedia inte hamnar i "återvändsgränder". Lägg gärna till en eller några kategorier på sidan så blir den lättare att hitta och ser proffsigare ut.

Om du skapar en sida om en person så finns det en mall för att samla personinformation i en stilig inforuta. Den kommer du åt här

Om sidan inte innehåller någon egen text utan bara en länk till en annan sida är det bättre att göra en omdirigering. Den eventuella komiska poängen finns kvar, men det går smidigare att ta sig runt på Smaskipedia.

Bredvid "Spara"-knappen finns en annan knapp där det står "Visa förhandsgranskning". Använd denna tills du är nöjd med hur det ser ut och spara först när du klar. Detta för att inte göra ändringsloggen ohanterlig.

Det är inte önskvärt med fullständiga namn på Smaskipedia, namnge därför ingen annan än möjligen dig själv så.

När du redigerar en befintlig sida

  • Om du vet något mer som är bra att veta så kan du sedan redigera denna sida!
  • Om du INTE vet något som är bra att veta så SKA du INTE redigera denna sida!

Bredvid "Spara"-knappen finns en annan knapp där det står "Visa förhandsgranskning". Använd denna tills du är nöjd med hur det ser ut och spara först när du klar. Innan du sparar är det också bra att skriva en kort beskrivning av ändringen i rutan "Sammanfattning:" och kryssa i rutan "Mindre ändring (m)" om du bara gjort en mindre ändring. Dessa saker gör att de som vill gå in och titta på de senaste ändringarna lätt kan få en överblick över vad som nyligen skrivits på Smaskipedia.

I vanliga fall bör ändringar göras för att tillföra, snarare än att ändra eller ta bort information. Om du tar bort något som någon annan skrivit på en sida så är det trevligt att motivera varför i sidans diskussionssida. Den kommer man åt genom att klicka på länken "diskussion" precis över sidrubriken. Om du träffar på något på Smaskipedia som är stötande, trakasserande eller av annan anledning inte borde finnas med på sidan så är det bäst att be en administratör ta bort sidan helt. Om man bara tar bort sidinnehållet så finns nämligen fortfarande den gamla texten sparad och tillgänglig i sidhistoriken. Vi administratörer förbihåller oss rätten att blockera användare som bryter mot detta.

Det är inte önskvärt med fullständiga namn på Smaskipedia, namnge därför ingen annan än möjligen dig själv så. Om det ändå sker kommer vi ta bort det när vi ser det.

Se Även

Personliga verktyg