Stina med kniven

Från Smaskipedia
Hoppa till: navigering, sök
Stina
Stina.jpg
Skola/Utbildning: Åbo Akademi
Orkester/Balett: Axelbandet
Började i orkester/balett: 2013
Instrument: Tenorsax
Antal besökta NATOM 1

Stina spelar tenorsax och hälsar alla med frasen "Hello music lovers!".

Han kan bli tårögd om nån norsk börjar sjunga och är beroende av norska jäntor. Stina har en passion för säsongsfisk och historia. Han är även Axelbandets historiker och berättar gärna om den mytomspunna julgäddan. Stina är ibland lite lillgammal, vilket vi tror att beror på hans flitiga umgänge med åldringar under sin daghemstid (som barn var Stinas drömyrke "Pensionär"). Stina extraknäckte även som snapsupphällare då han var blott åtta år gammal, och han innehar en av de största snapsvisesamlingarna som mannaminnet klarar av att komma ihåg.

Stina har hittat sin veljeni i trummisen Braman fastän inget gemensamt språk existerar. De dansar dock gärna tango ihop. En annan som Stina gärna dansar med är CM som Stina gifte sig med på Axelbandets julfest 2016 på Koppi.


Innehåll

Citat från Stina

Nån: "Stina! Oisko joku aamushotti? Missä Koskenkorva on?"

  • Stina är nyvaken och fortfarande full på SOF2015* "Juu see on seeiille saksofoNILLE."

Ansvarsposter i Axelbandet

  • 2015 Sekreterare
  • 2016 Inventarieförvaltare


Se även

Åland

Stinas Korta Tal

Här samlar vi utdrag ur korta tal som Stina är känd för att ge i tid och otid, ofta i samband med fest, årsfest, höstmöte, fest, eller julfest. Talen kan även komma spontant, lite som tungotal men på Åländska.

Utdrag ur tal från Axelbandets höstmöte den 27.11.2015, ca 15 minuter in i talet. "Men jag hade fönstret öppet så vad gjorde jag? Jo, jag ringde till min kära granne Nils Däcklas, vi bor alltså ganska nära varandra nuförtiden, jag ringde honom o sa ‘alltså kan du komma o hjälpa mig o få upp min dörr för jag har liksom låst ute mig med fönstret uppe’, så kom han hoppandes, gåendes (kom han rullandes? Undras det i bakgrunden) Nej inte knullandes. Jaa jaa jaa ja å sen så var det tack vare honom jag kom in i lägenheten, för vi snodde en pall från det gemensamma köket, satt den utanför mitt fönster, jag steg upp först, konstatera “nej jag e för fet för det här”. Nils-Däcklas är mer vigulant än jag. Han ställde sig opp på pallen, hoppade o föll med huvudet före ner på mitt golv och mitt skrivbord puffa undan, och sen gick han o öppna dörren, sen kom jag in i min hydda utan o betala nånting, o sen som tack bjöd ja honom på en fantastisk måltid med tacos. De va den bästa måltiden han hade ätit på hela veckan men han var värd varenda köttfärs, tack för mig!"

Anekdotisk matblogg från MINK 2016 Lucia lagar mat hos Stina, det blir grovt malet kött från lidl och ketchup och spagetti me köttfärssås à la Stina. Stinas specialrätt. Stina smakar om pastan är god. “Som ni alla vet ska pasta va al dente. Och nu ska jag blanda i den franska kockens skräck i såsen. Även känd som ketchup. Jag gillar ketchup, det e liksom det bästa här i livet. Sen är det ju alltid bra att man bor så här kollektivt så kan man ju låna lite…” Sen stjäl han kryddor “ lite vitlök kan ju va bra o ha ibland. “ Såsen är lite för tjock så Stina tillsätter lite vatten. LP kommenterar videon genom att kalla dem Masterchefs och får medhåll från Juniår.

Personliga verktyg