Lasol

Från Smaskipedia
Hoppa till: navigering, sök
Jenna
Har ingen bild.
Skola/Utbildning: Magister i internationell företagsverksamhet, Åbo Akademi
Orkester/Balett: Axelbandet
Började i orkester/balett: 2015
Instrument: Sång, knytnävar

Lasol är Axelbandets glada och ivriga kvotmetalhead. Hon är alltid redo för fest, och den törstigaste kvinna ni någonsin haft chansen att träffa som ofta brukar kommentera hur "korta hennes drycker är". Lasol var mandatum år 2016 och är våldsam vilket kan bevisas av KP:s tand (eller saknaden därav?). Början av läsåret 2016 var hon nästan tvungen att sitta i knullstol men hon klarade sig (inte) med bara kryckor.

Lasol har fått sitt namn tack vare hennes ändlösa törst. Enligt gammal finsk mytologi kan man dricka Lasol, tvättmedel för vindrutor och Finlands svagaste sprit, om man filtrerar det genom bröd, men vem tror på barnhistorier.

Tack vare Lasol har Axelbandet gjort en gargantuansk skiftning i musikstil med artister som Turmiön Kätilöt. Enligt legend var hennes enda mål med Axelbandet att smuggla in Industrial Metal.

Lasol lever för karaoke och har även vunnit nån jävla pokal för det. Hennes favoritställen i Åbo är karaokebarer. På färja sjunger hon på karaoke. I Axelbandet sjunger hon. På festivalfronten har hon setts demonstrera "saappaanheitto" (gummistövels-kastning) och tillsammans med Piri-Nalle som har dåligt inflytande och HIV, som dessutom hänger på hennes hatt 24/7.

Den 16.10.2016 markerar en historisk händelse i Lasols privatliv; hon går och skaffar sig både Tinder och Undertale. Men det har ingen skillnad nå mer eftersom Nils Däcklas har livslång dibs på henne. Epic gamer moment.

På sommaren 2017 reste hela Axelbandet till Lasols hemby för att spela på den lokala pubbens midsommarfest. Detta blev en succée och bandet firade i flera dagar. Under vistelsen gifte sig Lasol med Lucia och blev därmed del av familjen Gaga. Följande höst utvidgades Lasols familj ännu mer då hon fick en syster samt ett barn.


Ansvarsposter i Axelbandet

  • 2016 Diktator
  • 2016 Mandatum
  • 2016-2017 Med i jubileumskommittén
  • 2017 Styrelsens Easter Egg
Personliga verktyg