Paletten

Från Smaskipedia
Hoppa till: navigering, sök

Baletten Paletten består av balettor och är framför allt kända för att vara PromenadorQuesterns snyggaste och bästa balett. Palettens dansar huvudsakligen jazz i olika stilar, såsom Charleston, Broadway och Authentic jazz. Palettens motto/slagord är "Bobbel, rosor, övertrosor!" och utropas närhelst Paletten finner det lämpligt. Att just dessa ord är Palettens slagord är inte så konstigt då de sammanfattar några av balettens mest dyrbara ting. Andra dyrbara ting för Paletten är karaktärsskor, choklad och balettskeden. Vad som kan noteras är att just Bobbel, rosor och övertrosor är typiskt Classy som är starkt sammankopplat med Paletten men ändock fristående. Det var även några Palettor som startade konceptet Baletten Antoinetten. Under Palettens rep eller andra Palettsammankomster händer det att det bjuds på choklad och/eller pratas om mens och urinvägsinfektion.

Paletten har länge varit en av få studentbaletter som haft manliga balettor, vilket resten av Sveriges baletter har varit dåliga med. Baletten Paletten har haft män med sedan åtminstone 70-talet, men kanske ännu tidigare.

Palettens koreografier är avancerade och har därför dansats länge och inte bytts ut. Dock har koreografierna evolverats då det alltid brukar ske små förändringar för varje gång en dans lärs ut. För att se exempel på hur danserna såg ut förr så titta under subkapitlet Gamla videos med baletten Paletten. Nästan varje år så korras dock nya koreografier, med varierande varaktighet i repertoaren. Lika beständig som Palettens korreografier är Palettors balettleenden.


Innehåll

Kortfakta om Paletten:

  • Palettens paradnummer är Tigern och Zambesi.
  • Baletten Paletten existerar, även när orkestern inte tänker på det
  • Baletten Paletten har medlemmar av alla könstillhörigheter
  • Baletten Paletten dansar inte Cancan
  • Baletten Paletten dansar riktig Charleston


Gamla videos med baletten Paletten:

I ett klipp från NATOM 1986 kan Jazzballen beskådas. 13:46-17:05

I ett klipp från NATOM 1984 kan första delen av Faros dotter beskådas. 20:00-21:20

Citat

Är det svårt att komma ihåg hur man stavar till "balett"? Minnesregel: det stavas precis som "fitta". -- qlämentin

BOBBEL, ROSOR, ÖVERTROSOR! - Gemene Paletta

FEM, SEX, SJU, ÅTT! - Gemene balettfröken

Se även:

Personliga verktyg