Alkohol

Från Smaskipedia
Hoppa till: navigering, sök

Alkohol är den den verksamma ingrediensen i många drycker, till exempel sprit, öl, rom, whisky, apfelkorn och trafikledare. Kan leda till barstopp. Före förtäring av alkohol bör man undvika god sed (och dålig säd) och bekanta sig med de allmänt godkända folkskrönorna som gäller substansen och dess förtäring på orkersterkonvent:

Alkoholförtäring på studentorkesterfestivaler är strikt förbjudet, med undantag då det sker till toner av blåsmusik. Till blåsmusik räknas allt oljud, med undantag av körsång. Om det mot förmodan uppförs körsång så räknas detta också till blåsmusik.
För att undvika muntorka bör du börja drickandet minst fem minuter efter du börjat spela. För att undvika tystnad bör du börja spela minst fem minuter efter du börjat prata. För att få igång diskussionen bör du börja dricka minst fem minuter före du börjar prata. Svälj före du öppnar munnen och prata aldrig med dricka i munnen. Om du spelar blåsinstrument bör du också svälja före du blåser. Detta kan ignoreras om du spelar någon annans horn.
Om du inte kan prata har du antagligen druckit för mycket eller för lite. Det kan också bero på att du spelar blåsinstrument eller har finska rötter du inte visste om. Om du inte kan dricka har du antagligen slut på dricka. Det kan också bero på att du spelar i kompet eller har svenska rötter du inte visste om. Om du inte kan spela har du antagligen lyssnat för mycket. Det kan också bero på att du spelar i en studentorkester eller har rötter i Humpsvakar du inte visste om.


Se även

Personliga verktyg