Robban

Från Smaskipedia
Hoppa till: navigering, sök
Robban
Har ingen bild.
Smeknamn: Robban
Skola/Utbildning: Åbo Akademi; Date
Orkester/Balett: Axelbandet
Instrument: lödkorlv
Antal medaljer: för få
Började i Axelbandet: Bl.a. 2017
Favoritdryck: paskahelvetti
Bra att veta: lång.


Robban kom in i Axelbandets liv en snöig eldprovsdag, troligen i april 2017. Hur klarade vi oss utan honom innan det? Ja, då var det EbB och Aenglisch som lödde ihop våra kablar. Men nu då de flugit ur boet får Robban ta över.

Robban är bra på att hjälpa till med den aktiva högtalaren som ofta hamnar ganska högt upp. Robban är ganska så lång. Nästan tre meter. Robban ser de hattar vi andra inte ser (fråga Charlie om ni vill veta mer).


Robbans livshistoria och andra mysterier

Robban föddes i augusti i maj och överlevde sedan i 7 år i Esbo på något vis för att sedan flytta till den äkta världen, Österbotten. Han har dock aldrig bott i sjundeå. Robban talade som barn högsvenska, men idag klingar hans dialekt klart och tydligt.

Det finns teorier om att han druckit öl på golvet som 7-åring och att den finlandssvenska humorgruppen KAJ:s låt Siisti Mopo från den fiktiva finlandssvenska skolmusikalen egentligen handlar om Robban, men sanningshalten för dessa påståenden har aldrig kunnat bevisas.

Robban har flest körkort av alla, till och med fler än LustQuaka. Till listan hör bl.a. flygcertifikat, traktor, moped, symaskin och troligen också bibelkörkort. I sin ungdom körde Robban sin farfars överloppstraktor till skolan om vintrarna.

Robban har även en låda skrinnskor i varierande storlekar och tack vare Robban kunde Axelbandet under en marseftermiddag år 2018 ordna en Axelbandet on Ice-föreställning på Aura Å.

Personliga verktyg